West System

WEST SYSTEM epoxy ble introdusert fra USA til Norge i 1977. WEST SYSTEM Norge AS er i dag Norges ledende kompetansesenter i bruk av epoxy produkter   til bygging og reparasjon av tre- og plastbåter. Siden slutten av 1970-årene har flere kjente norske båtbyggerier brukt West System til nybygg, reparasjoner og restaurering av båter. Svært mange småbåt eiere bruker i dag West System epoxy til reparasjon og vedlikehold av sine båter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fører et spekter av produkter i fra West System.

 

 

WEST SYSTEM EPOXY

 

 

 

West System 105 Resin er en klar, lys gul epoxy resin med lav viskositet som herder under ulike temperaturforhold til en meget sterk og solid overflate med ypperlig festeevne. Den er også meget motstandsdyktig mot fuktighetsgjennomtrengning. Produktet har flere bruksområder som båtreparasjoner, båtbygging, knivmakeri, snekring, reparasjon av møbler og redskap, legging av flis, reparasjon av sportsutstyr, flykonstruksjoner m.m.

West System 205 Hurtig Herder brukes mest til liming i lave temperaturer og for å oppnå rask herding ved romtemperatur. Blandes i forholder 5:1, resin og herder. Har en brukstid på ca. 10-20 min. ved ca.21°C. Epoxyen herder til en fast tilstand i løpet av 5-7 timer ved 21°C og er fullherdet i løpet av 2-3 dager.

West System 206 Langsom Herder brukes vanligvis ved liming under høye temperaturer eller der det er ønskelig med lengre brukstid. Har en brukstid ved 21°C på ca. 25-30 min. Herder til en fast tilstand i løpet av 9 timer og er fullherdet i løpet av 2-3 dager. Bør ikke brukes under 16°C.

West System 105 Doseringspumpe er en spesialtilpasset pumpe som gir riktig blandingsforhold mellom 105 Resin og 205/206 Herder (5:1). Ett pump med Resin (base) og ett pump med Herder gir riktig blandingsforhold.

West System G5 er meget sterk og veldig praktisk i bruk, og er fullherdet etter kun 5 min. Kan benyttes til nært sagt alle typer limarbeide, men utmerker seg der man ønsker et sterkt lim som herder ”der og da”. Dette er egentlig et lim man alltid bør ha liggende hjemme eller på hytta. Limer tre, plast, stål og aluminium. Med dette limet kan du enkelt foreta reparasjoner i båten eller lime stolbeina, flisene på badet, barnas leker, vindskjermen, leselampen, brillene eller gulvplanken. Base og herder blandes i forholdet 1:1.

 

 

WEST SYSTEM FYLLSTOFF

West System tilbyr en rekke forskjellige fyllstoffer med ulike egenskaper. Filleren tilsettes standardblandingen Resin/Herder for å oppnå spesielle egenskaper og for å utføre spesielle arbeider, Selv om hvert enkelt fyllstoff gir spesielle fysiske egenskaper kan de deles inn i to kategorier:

Høy tetthet (High density) = stor styrke, Lav tetthet (Low density) = mindre styrke.

 

 

Fyllstoff 402 brukes for fylling og liming av mindre sår/skader på glassfiber/polyester.

Fyllstoff 403 Brukes for å oppnå gode fyllende egenskaper ved f.eks liming av flater som ikke er godt tilpasset. Fyllstoffet brukes også ved laminering og annen liming der det stilles store krav til styrke i lim fugen. Inneholder fibre som armerer sammenføyningen.

Fyllstoff 404 er utviklet spesielt for bruk ved innfesting/montering av gjenstander som utsettes for store påkjenninger som f.eks vinsjer, skjøteskinner, beslag, forankringer etc.

Fyllstoff 405 er et sterkt brunfarget fyllstoff for å imitere trefarge. Brukes ved liming og laminering, og er spesielt egnet til liming med hulkil. Kan brukes i kombinasjon med andre fyllstoff for å gi farge.

 

 

 

Fyllstoff 406 er et fyllstoff som gir en sterk limfuge med gode fysiske egenskaper. Brukes blant annet for å kontrollere viskositeten i Resin/Herder blandingen. Ypperlig til laging av hulkil, innfesting av innredning, detaljer etc. Etterlater en jevn og glatt overflate.

Fyllstoff 407 er en brunfarget microballong-basert fillertype som brukes til å lage en forholdsvis sterk lett slipbar og formbar sparkelmasse.

Fyllstoff 409 er et fyllstoff for fylling og sparkeling på overflater av glassfiber og polyester. Den har stor styrke og er lett å slipe og bearbeide etter herding.

Fyllstoff 410 er et fyllstoff med ekstremt lav vekt og er spesielt utviklet for sparkeling. Den er lett å blande inn med Resin/Herder, og er lett å slipe og forme.

 

 

ANDRE PRODUKTER FRA WEST SYSTEM

 

 

 

423 Grafittipulver brukes som fyllstoff (sort) når man skal nate dekk, dørk og sittebenker i teak. Tilsettes i forholdet ca 10 % av epoxy blandingens totale volum. 423 tilsatt standardblandingen gir en overflate med lav friksjon og samtidig god beskyttelse mot slitasje. Blir også ofte brukt på ror og senkekjøler og i undervannskroget på regattabåter.

501 White Pigment er en pasta som tilsettes i forholdet 3-5 % av epoxy-blandingens totale vekt. Kan også tilsettes en epoxy som på forhånd er tilsatt et annet WEST SYSTEM fyllstoff. Brukes ofte som fargetilsetting ved nating av dekk, dørk, sittebenker etc. Finnes i flere farger som sort, grå og blå (bestillingsvare).

Glassfiber-bånd (200 gr/m2) for reparasjon, forsterkning og utbedring av små skader, sår og hull i ulike overflater. Brukes til sammenføyning av dekk og skrog, i hjørner til innredning, spanter etc. Leveres i forskjellige størrelser.

 

Boracol 10_3Bd er en ny og bedre utgave av Boracol Special. Dette er et svært effektivt impregneringsmiddel mot treskadesopper i tre og murverk. Benyttes for å forebygge og bekjempe råte, sopp, alger, mugg, jordslag og råtesopp. Kommer i 1 og 5 liter.

Rylard er en blank klar kvalitetslakk m/høyglans. Den er svært elastisk og slitesterk. Lakken «flyter» godt, bygger mye for hvert strøk og har en enestående langvarig glans og blankhet. VG 66 Premium anbefales sterkt til marint bruk, men passer til alle typer lakkeringsarbeider der man ønsker en slitesterk og blank overflate. Inneholder linolje og kinesisk treolje. Lakken trenger dypt ned i treverket og har et svært godt UV-filter. Rylard VG 66 Premium gir meget god beskyttelse mot vanninntrengning, og er beregnet til å bruke på alt treverk over vannlinje, både interiør og eksteriør, eks. båtskrog, båtdekk, overbygg, båtinteriør, kjøkkeninnredning, skrivepulter, skaper, dører, spisebord, terskler, dørker, badeplattformer, rekkestøtter, hagemøbler, garasjeporter etc.

Her kan du gå til West-System Norge as>

Kontakt angående produkt

Produkt forespørsel