Parkett, Laminat, gulvbelegg og tepper

Utvalg av gulv

I dag finnes det et enormt utvalg av gulv – både når det gjelder type, design, mønster, farger og variasjoner. Parkett, laminat, klikkvinyl, vinyl, kork, tepper…. Hva bør man gå for?

Alle gulvtyper har sine fordeler og ulemper, noe som kan være greit å vite før man tar valget. Vi gir deg her noen enkle tips for å kunne velge den gulvtypen som passer best for ditt bruk.

Parkett

Parkett er en av de gulvtypene vi kjenner best. De naturlige trematerialene som skapes over lengre tid og gir et unikt uttrykk i gulvbordene. De ulike typene gir forskjellige mønstre, farger og karakter som passer dine behov. Parkettgulv er et ekte og klassisk moderne gulv som passer til et nordisk interiør

Fordeler: Ekte tre, Naturtro utseende, Kan repareres ved hakk/skader, Lunt å gå på og lange bord.

Ulemper: Reagerer på klima, Sårbart for skader og tåler ikke mye fukt

 

Laminat

Laminatgulv er kjent som et meget slitesterkt gulv, det tåler en familie med stor aktivitet. Med den robuste overflaten passer dette godt til kjøkken og gang da du ikke trenger å bekymre deg for riper.

Fordeler: Ekstremt slitesterk overflate, naturtro overflate, prisgunstig vs parkett og lange bord

Ulemper: Reagerer litt på klima,l eder bort varme – virker kaldt og hardt å gå på, romklang og treimitasjon

 

Klikkvinyl

Dette gulvet har virkelig kommet tilbake i trendbildet. Gulvet er varmt, robust og tåler mye fuktighet, perfekt til gang og kjøkken. Enkelt montering med klikksystem. Det er også mulig å legge oppå et eksisterende gammelt gulv.

Fordeler: Ekstremt dimensjonsstabil, tåler vann, påvirkes ikke av klima, meget slitesterkt, god trinnlyd og det har integrert underlag

Ulemper: PVC – Det minst miljø-vennlige valget, korte bord og tre imitasjon.

 

Kork

Korkgulv har høy gangkomfort og god støyreduksjon. Korkens eksklusive egenskaper bidrar til et renere inneklima, og fremstår som et av de beste økologiske valgene du kan ta.

Fordeler: Meget miljøvennlig, slitesterk overflate, god trinnlyd, redusert romklang, integrert underlag og myk å gå på.

Ulemper: Korte bord, tre imitasjon

 

Teppe

Vegg-til-vegg tepper fås i mange forskjellige farger, mønstre, materialer og strukturer.  Når man velger vegg-til-vegg teppe er det viktig å tilpasse fargen til fargene på møbler og vegger, eller motsatt, velg møbler og farger som passer til gulvet.

Fordeler: Mange farger – tilpasse etter design, god aukustikk, demper trinnlyd og støydemping mellom etasjer.

Ulemper: Ikke anbefalt for Astmatikere og vanskelig å fjerne flekker