Scanox

Scanox AS er et heleid datterselskap i Jotun AS som markedsfører malinger og tilhørende produkter for innendørs og utendørs bruk.

De produserer Butinox, Tyrilin, Trestjerner lakk og olje og Quick Bengalac.

Vi fører produkter som Butinox Futura, Tyrilin tjærebeis, Tyri Tretjære, Butinox Terrassebeis, Trestjerner lakk m.m.

 

Kom innom oss, så hjelper vi deg å finne de rette produktene for ditt behov.

Du kan lese mer om Scanox her.

 

 

 

Her er et utvalg av produkter vi har på lager fra Scanox:

 

 

Hvis du er på utkikk etter fargekart fra Scanox kan du klikke på disse linkene:

INTERIØR:

Tyrilin

Butinox Interiør

EKSTERIØR:

Butinox Oljebeis

Butinox Terrassebeis

Butinox Futura

Tyrilin

 

 

 

 

Interiør produkter

 

 

TYRILIN SERIEN

 

TYRILIN Interiørbeis er en vanntynnbar polyuretanforsterket matt oljebeis til innendørs bruk. Beisen
innfarger og fremhever treets naturlige struktur med en vakker lød og et flott fargespill. Tyrilin
Interiørbeis er nærmest luktfri og den tørker hurtig. Effektivt lysfilter motvirker gulning. Kan blandes i
mange beisfarger.

TYRILIN Panelbeis er en vanntynnbar overflatebehandling som gir et farget utseende som bevarer
treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som
effektivt beskytter treverk mot gulning. Meget luktsvak og lett å påføre. Beisen kan blandes i flere
farger.

TYRILIN Panellysner er en vanntynnbar overflatebehandling som gir et gulnet panel er lyst, naturlig
utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og
antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot videre gulning. Meget luktsvak og
brukervennlig. Ett strøk gir en flott transparent utseende. Er panelet svært mørkt og gult, påfør to
strøk. Vær oppmerksom på at underlaget egenfarge og sugeevne vil påvirke sluttresultatet. Lag derfor
prøveoppstrøk før påføring på vegger og tak.

TYRILIN Panelhvit er en vanntynnet overflatebehandling som gir et hvittonet, lyst utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder voks, olje, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt hindrer treverket å gulne. Tyrilin Panelhvit benyttes på tidligere panellakkerte, oljede og beisede trepanel, i vegger og tak av furu og gran uten innfarging. Perfekt for tak!

 

 

GULVMALING

 

TRESTJERNER Gulvmaling har høy slitestyrke, er luktsvak og har god vann- og kjemikaliebestandighet.
Produktet er lett å påføre, er hurtigtørkende og gir meget god vedheft til underlaget. Malingen gir en flott og
jevn overflate.

TRESTJERNER Sperregrunning  begrenser muligheten for gjennomslag fra kvister i gran og furu. Reduserer misfarging og
gjennomslag fra fargestoffer i eik og tropiske tresorter. Kvistgjennomslag er et fenomen som over tid vil kunne gjøre seg gjeldende.
Benyttes innendørs på nye, nedslipte og tidligere behandlede tre- og parkettgulv og trapper.

TRESTJERNER Betongmaling er en halvblank, vanntynnet akrylmaling for betonggulv. Betongmalingen er
luktsvak og lett å påføre. TreStjerner Betongmaling tørker raskt, gulner ikke og danner en slitesterk,
hard og vaskbar overflate som har god vedheft til underlaget.

TRESTJERNER Betongolje er en klar, vanntynnbar olje som som kan anvendes på gulv, vegg og tak. Den reduserer støvdannelse, gir en beskyttende hinne og forenkler rengjøring. TreStjerner Betongolje tørker fort, gulner ikke og er lett å påføre. TreStjerner Betongolje kan overmales med TreStjerner Betongmaling og Sigural Epoksymaling.

TRESTJERNER Sigural er en luktsvak blank to-komponent epoxymaling til innvendig bruk.
Sigural benyttes på gulv og vegger av betong og mur i boliger, industri og landbruk. Meget motstandsdyktig
mot mekanisk slitasje.

 

 

GULVLAKK OG GULVOLJE

 

 

TRESTJERNER Gulvlakk Oljebasert er en klassisk oljelakk til tre og parkett som gir en vakker lød og glans. Tåler harde belastninger, er lett å påføre og gir et lyst og vakkert resultat. Lakken inneholder aktivt lysfilter som hemmer gulning av treverket og motvirker nedbrytning av lakkfilmen.
Lakken er meget ripefast og har god vann- og kjemikaliebestandighet, er hurtigtørkende og luktsvak. TRESTJERNER Gulvlakk Oljebasert står godt imot fuktighet og sollys, og kan brukes utendørs.

TRESTJERNER Gulvlakk Vannbasert er en moderne vannbasert lakk for tre og parkett. Lakken har høy slitestyrke og god kjemikaliebestandighet er lys, luktsvak og hurtigtørkende samt lett å påføre. Den gir et lyst moderne utseende. Produktet gir et lyst utseende på lyse tresorter og gir en fin lød på mørke tresorter.

TRESTJERNER Gulvmatt er vanntynnet, luktsvak og helmatt gulvlakk for tre og parkett. Lakken har oljens utseende og lakkens slitestyrke. Gir ingen synlig lakkfilm. Produktet gir et transparent, helmatt, lunt og dempet uttrykk – som fremmer treverkets naturlige utseende.

TRESTJERNER Gulvolje er en eksklusiv gulvolje for tre og parkett. Kan også benyttes på benkeplater, møbler, panel, tømmer og massivt tre. Gir en silkematt overflate som er smussavisende og lett å rengjøre. TreStjerner Gulvolje fremhever treets naturlige nyanser og struktur.

TRESTJERNER hardvoksolje er en høykvalitets overflatebehandling for heltre- og parkettgulv basert på foredlede vegetabilske oljer og harde vokser. Behandlingen gir et slitesterkt og naturlig utseende. Enkelt å påføre og enkelt å vedlikeholde. Trestjerner Hardvoksolje kan også kombineres med lekker innfarging fra Trestjerner Gulvolje, samt benyttes til detaljer, møbler og benkeplater. Produktet tilfredsstiller kravene til bruk i kontakt med næringsmidler (EN 1186) når flaten er ferdig utherdet.

 

 

METALL PRODUKTER

 

 

QUICK Bengalack Rett på rust er en alkydbasert metallmaling tilsatt spesielle råstoffer for å motvirke og forhindre rustdannelse. Quick Bengalack Rett på rust er grunning og toppstrøk i ett produkt. Produktet danner en blank, slitesterk og hard overflate som er værbestandig og har god vann- og kjemikaliebestandighet.

QUICK Bengalack Universallakk er en alkydlakk som gir en hard og slitesterk overflate,er værbestandig og har god vann- og kjemikaliebestandighet. Produktet benyttes innvendig og utvendig som dekkstrøk på metall, tre og hardplast.

QUICK Spray Metallgrunning ( Tidl. Arcanol)  er perfekt som grunning under Quick Bengalack Universal. Påfør 2 strøk av hver og du vil ha en meget god beskyttelse mot vær og kulde. Den er utviklet til bruk på alle underlag av metall. Siden den fyller godt sikrer den god vedheft også på andre underlag som tre og hardplast. Grunningen gir et silkematt utseende og kan benyttes som toppstrøk. Påregn da 3 strøk.

 

 

VEGG MALING

 

 

BUTINOX Premium Matt finish er i tiden, og nå lanserer Scanox sin matteste maling som er nærmest refleksfri. Det gjør at skjøter og ujevnheter ikke synes så godt, samtidig som fargen får en ekstra dybde. Butinox Premium Matt er også ekstra vaskbar og oser av kvalitet! Et stilfullt valg. Malingen går til både vegg, panel, list og tak og har sperrende egenskaper mot vann-, sot og nikotinskader. Produktet begrenser også muligheten for gjennomslag av kvist.

BUTINOX Tavlemaling  er en vannbasert, allergivennlig spesialutviklet matt maling. Tavlemalingen gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på. Tavlen rengjøres med svamp og vann. Malingen kan lages i mange forskjellige farger. Hvorfor nøye seg med sort tavlemaling, når du kan få laget den i alle regnbuens farger?

BUTINOX Sperrende Maling er en vannbasert, matt og løsmiddelfri akrylmaling til innendørs bruk. Det er en effektiv kombinasjonsmaling, sperregrunning og toppstrøk i ett! Sperrende Maling kan brukes på panel, slette vegger og i tak. Malingen bygger en sterk og svært vaskbar overflate som sperrer for gjennomslag av kvist, sot, nikotin og vannskjolder. Samtidig som den danner en pen og matt overflate. Produktet kan blandes i lyse farger. Utgående produkt, som erstattes av Butinox Premuim.

 

 

Eksteriør produkter

 

 

TYRILIN SERIEN

 

 

TYRILIN Tjærebeis er en transparent høykvalitets utendørs trebeskyttelse som gir en særegen lød og et eksklusivt utseende på treverket. Er basert på naturproduktet tretjære som er blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter for best
mulig værbestandighet. Produktet har et høyt tørrstoffinnhold og trenger godt inn i treverket. Den gir en vannavvisende overflate og motvirker oppsprekking. Inneholder aktive midler mot råte- og overflatesopp.

TYRILIN Matt beis er en unik beis for utvendig trebeskyttelse. Moderne teknologi og lange erfaringer har gjort det mulig å fremstille en høykvalitets- og fremtidsrettet beis som beskytter og gir et naturlig matt uttrykk tilpasset den norske fjellheimen! Finishen er helmatt og uten glansrefleksjoner. Det fremhever det arkitektoniske og gir hytta et tøft, tidsriktig uttrykk. Vedlikeholdsintervall som tradisjonell beis gjør at hytta fremstår urnorsk, røff, velstelt og vakker over lang tid!

TYRI Tretjære er et naturprodukt og består av 100 % ren tretjære. Bruken av tretjære har lange tradisjoner i Norge og i norsk byggeskikk.
Tretjæren gir treverket et vakkert eksklusivt utseende og med en karakteristisk lukt. Tyri Tretjære er en mørk og tyktflytende naturlig tjære.

TYRILIN Terrassebeis er en transparent, høykvalitets utendørs trebehandling som gir et eksklusivt utseende på treverket. Tyrilin Terrassebeis er basert på naturproduktet tretjære, som er blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter, for å få
best mulige værbestandighet og lød i treverket.

 

BEIS , DEKKBEIS OG TERRASSEBEIS

 

 

BUTINOX Oljebeis er en transparent oljebeis med lang holdbarhet for utvendig kledning. Beisen har gode penetrerende egenskaper som hindrer fuktopptak og stabiliserer treverket mot oppsprekking. Beisen har et høyt tørrstoffinnhold og er forsterket med lysfilter og transparente pigmenter (fargede baser) for best mulig værbestandighet og beskyttelse mot skadelig sollys. Inneholder filmkonserverende middel mot svertesopp. Grunning er ikke nødvendig.

BUTINOX Oljedekkbeis er en høykvalitets tiksotrop oljedekkbeis med god vannfasthet og lang holdbarhet. Dekkbeisen har et høyt tørrstoffinnhold og har god vedheft til underlaget. Produktet inneholder filmkonserverende midler mot svertesopp, samt spesialoljer som motvirker oppsprekking.

BUTINOX Terrassebeis er en vanntynnet terrassebeis med spesialolje som beskytter og bevarer impregnert treverk (terrasser, møbler o.l.) til
utendørs bruk. Beisen fremhever og bevarer treverkets naturlige utseende med et transparent klart eller innfarget utseende. Beskytter mot sprekkdannelser, lysnedbryting og fukt. Inneholder filmkonserverende middel mot svertesopp. Effektiv mot grønske. Har gode penetrerende og vannavvisende egenskaper. Tåler fuktighet 1 times tid etter påføring.

 

HYBRID PRODUKTER

 

 

 

BUTINOX Futura Maling er en alkydmodifisert akryl maling for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive
midler mot overflatesopp og alger.

BUTINOX Futura Dekkbeis er en alkydmodifisert akryl dekkbeis for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive
midler mot overflatesopp og alger.

BUTINOX Futura Dør og Vindu gir et elegant og halvblankt utseende med flott finish. Med denne spesialmalingen unngår du at dører og vinduer får klebrig limeffekt ved lukking. Malingen gir husets mest utsatte detaljer en ekstra robust overflate og værbestandighet. Butinox Futura Dør og Vindusmaling er en dekkende utendørs maling som er spesielt egnet til høvlet treverk som for eksempel vinduer, dører, staffasjer, hagemøbler, gjerder og andre detaljer utendørs. Velegnet for takrenner osv av metall/plast.

Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis er en høyteknologisk dekkbeis med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis danner en hydrofil overflate som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Den selvrensende overflaten gjør at vannet får bedre kontakt med underlaget, og vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Butinox Futura Selvrensende Maling er en høyteknologisk maling med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Butinox Futura Selvrensende Maling danner en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Den selvrensende malingsfilmen gjør at vannet legger seg på veggen i større og jevnere dråper, som vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

 

Spørsmål?
Ta kontakt med oss her >

 

Stikkord på produkter vi har, men ikke presentert på siden:

Tyrilin Interiørvoks, Tyrilin Panelrens, Tyrilin Balsamterpentin, Trestjerner Gulvrens, Trestjerner Oljepleie, male gulv, spraylakk