Scanox er din helhetlige kvalitetsleverandør av maling, beis og lakk til utendørs og innendørs bruk.

Her finner du informasjon om våre kjente merkevarer som Butinox og Butinox Futura, Tyrilin, Trestjerner, Quick Bengalack og Taksitt.

Vakre farger inspirert av fjellets fargespill

Tyrilins interiør- og eksteriørprodukter henter fjellets vakre farger hjem til husveggen og helt inn i stua. Uansett hvilken stil du liker best, har vi fargene og produktene som hjelper deg å få det slik du drømmer om.

Fjellets fargespill

Våre fargepaletter er inspirert av det som finnes utenfor veggene. Fjellets fargespill utfolder seg gjerne i lyse, brune, grå og mørke nyanser – alle sammen naturlige vakre farger til hjem eller hytte. Finn din favoritt blant våre farger.

Hent inspirasjon fra våre fargekaker

For å veilede og inspirere har Tyrilin utviklet et system med fargekaker, der ulike kulører er nøye satt sammen til en palett som skaper en interessant og samstemt helhet. De største kakestykkene er fargeforslag til vegger, gulv/terrasse og andre store flater. De små stykkene er ment å bruke på detaljer, enten det er snakk om mindre elementer i arkitekturen, som vinduskarmer, eller på møbler, lykter, krukker og andre små objekter som kan brukes for å skape personlig stemning.

INTERIØR

Interiørbeis

TYRILIN Interiørbeis er en vanntynnbar polyuretanforsterket matt oljebeis til innendørs bruk. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur med en vakker lød og et flott fargespill. Tyrilin Interiørbeis er nærmest luktfri og den tørker hurtig. Effektivt lysfilter motvirker gulning. Kan blandes i mange beisfarger.

Panelbeis

TYRILIN Panelbeis er en vanntynnbar overflatebehandling som gir et farget utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot gulning. Meget luktsvak og lett å påføre. Beisen kan blandes i flere farger.

Panelhvit

TYRILIN Panelhvit er en vanntynnet overflatebehandling som gir et hvittonet, lyst utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder voks, olje, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt hindrer treverket å gulne. Tyrilin Panelhvit benyttes på tidligere panellakkerte, oljede og beisede trepanel, i vegger og tak av furu og gran uten innfarging. Perfekt for tak!

Panellysner

TYRILIN Panellysner er en vanntynnbar overflate-behandling som gir et gulnet panel er lyst, naturlig utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot videre gulning. Meget luktsvak og brukervennlig. Ett strøk gir en flott transparent utseende. Er panelet svært mørkt og gult, påfør to strøk. Vær oppmerksom på at underlaget egenfarge og sugeevne vil påvirke sluttresultatet. Lag derfor prøveoppstrøk før påføring på vegger og tak.

Panel på veggen? Tre herlige fargestiler som løfter interiøret.

Panel på vegger og tak gir et rom struktur og personlighet, og med riktig farge på beisen kan særpreget understrekes enda mer. Her er tre ulike stiler som på hver sin måte bidrar til å skape et unikt interiør.

Tyrilin » fjellets fargespill»

La deg inspirere av vårt nye farge/inspirasjons kart for Tyrilin Interiør. Her viser vi deg 3 inspirerende trender, gir nyttig informasjon og gode tips til deg som har ny eller gammel panel.

Gi nytt liv til gulnet eller behandlet panel

Har du innvendig panel som du ønsker å beise? For best mulig resultat er det viktig å ta utgangspunkt i om treverket er nytt, gammelt og gulnet eller tidligere behandlet.

EKSTERIØR

Tjærebeis

TYRILIN Tjærebeis er en transparent høykvalitets utendørs trebeskyttelse som gir en særegen lød og et eksklusivt utseende på treverket. Er basert på naturproduktet tretjære som er blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter for best
mulig værbestandighet. Produktet har et høyt tørrstoffinnhold og trenger godt inn i treverket. Den gir en vannavvisende overflate og motvirker oppsprekking. Inneholder aktive midler mot råte- og overflatesopp.

Matt Beis

TYRILIN Matt beis er en unik beis for utvendig trebeskyttelse. Moderne teknologi og lange erfaringer har gjort det mulig å fremstille en høykvalitets- og fremtidsrettet beis som beskytter og gir et naturlig matt uttrykk tilpasset den norske fjellheimen! Finishen er helmatt og uten glansrefleksjoner. Det fremhever det arkitektoniske og gir hytta et tøft, tidsriktig uttrykk. Vedlikeholdsintervall som tradisjonell beis gjør at hytta fremstår urnorsk, røff, velstelt og vakker over lang tid!

Terrassebeis

TYRILIN Terrassebeis er en transparent, høykvalitets utendørs trebehandling som gir et eksklusivt utseende på treverket. Tyrilin Terrassebeis er basert på naturproduktet tretjære, som er blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter, for å få
best mulige værbestandighet og lød i treverket.

Premium terrassebeis i nye farger

Tyrilin Terrassebeis er spesialutviklet for å takle utfordringene som det norske været byr på. Nå kan du velge mellom 12 vakre nyanser i en fargepalett som harmonerer med våre mest populære beisfarger til fasaden.

Eksteriør Fargekart

Se vårt fargekart med masse inspirasjon og vakre farger for Tyrilin eksteriør

Se våre forslag til fargepaletter – her er fire tidløse stiler

Å fargesette hytta eller huset sitt med beis er en spennende oppgave, men med et hav av muligheter, er det lett å gå seg vill i fargekartets mange nyanser. Hvilket uttrykk ønsker du på fasaden, og hva slags farger passer sammen? Her er fire paletter som på hver sin måte gir fasaden et helhetlig og tidløst særpreg.

Sperregrunning

TRESTJERNER Sperregrunning  begrenser muligheten for gjennomslag fra kvister i gran og furu. Reduserer misfarging og
gjennomslag fra fargestoffer i eik og tropiske tresorter. Kvistgjennomslag er et fenomen som over tid vil kunne gjøre seg gjeldende.
Benyttes innendørs på nye, nedslipte og tidligere behandlede tre- og parkettgulv og trapper.

Betongmaling

TRESTJERNER Betongmaling er en halvblank, vanntynnet akrylmaling for betonggulv. Betongmalingen er
luktsvak og lett å påføre. TreStjerner Betongmaling tørker raskt, gulner ikke og danner en slitesterk,
hard og vaskbar overflate som har god vedheft til underlaget.

Betongolje

TRESTJERNER Betongolje er en klar, vanntynnbar olje som som kan anvendes på gulv, vegg og tak. Den reduserer støvdannelse, gir en beskyttende hinne og forenkler rengjøring. TreStjerner Betongolje tørker fort, gulner ikke og er lett å påføre. TreStjerner Betongolje kan overmales med TreStjerner Betongmaling og Sigural Epoksymaling.

Sigural Epoxymaling

TRESTJERNER Sigural er en luktsvak blank to-komponent epoxymaling til innvendig bruk.
Sigural benyttes på gulv og vegger av betong og mur i boliger, industri og landbruk. Meget motstandsdyktig
mot mekanisk slitasje.

GULVLAKK & OLJE

Gulvlakk – oljebasert

TRESTJERNER Gulvlakk Oljebasert er en klassisk oljelakk til tre og parkett som gir en vakker lød og glans. Tåler harde belastninger, er lett å påføre og gir et lyst og vakkert resultat. Lakken inneholder aktivt lysfilter som hemmer gulning av treverket og motvirker nedbrytning av lakkfilmen. Lakken er meget ripefast og har god vann- og kjemikaliebestandighet, er hurtigtørkende og luktsvak. TRESTJERNER Gulvlakk Oljebasert står godt imot fuktighet og sollys, og kan brukes utendørs.

Gulvlakk – vannbasert

TRESTJERNER Gulvlakk Vannbasert er en moderne vannbasert lakk for tre og parkett. Lakken har høy slitestyrke og god kjemikaliebestandighet er lys, luktsvak og hurtigtørkende samt lett å påføre. Den gir et lyst moderne utseende. Produktet gir et lyst utseende på lyse tresorter og gir en fin lød på mørke tresorter.

Gulvlakk – helmatt

TRESTJERNER Gulvmatt er vanntynnet, luktsvak og helmatt gulvlakk for tre og parkett. Lakken har oljens utseende og lakkens slitestyrke. Gir ingen synlig lakkfilm. Produktet gir et transparent, helmatt, lunt og dempet uttrykk – som fremmer treverkets naturlige utseende.

Gulvolje

TRESTJERNER Gulvolje er en eksklusiv gulvolje for tre og parkett. Kan også benyttes på benkeplater, møbler, panel, tømmer og massivt tre. Gir en silkematt overflate som er smussavisende og lett å rengjøre. TreStjerner Gulvolje fremhever treets naturlige nyanser og struktur.

Hardvoksolje

TRESTJERNER hardvoksolje er en høykvalitets overflatebehandling for heltre- og parkettgulv basert på foredlede vegetabilske oljer og harde vokser. Behandlingen gir et slitesterkt og naturlig utseende. Enkelt å påføre og enkelt å vedlikeholde. Trestjerner Hardvoksolje kan også kombineres med lekker innfarging fra Trestjerner Gulvolje, samt benyttes til detaljer, møbler og benkeplater. Produktet tilfredsstiller kravene til bruk i kontakt med næringsmidler (EN 1186) når flaten er ferdig utherdet.

INTERIØR MALING

Butinox Premium Matt

BUTINOX Premium Matt finish er i tiden, og nå lanserer Scanox sin matteste maling som er nærmest refleksfri. Det gjør at skjøter og ujevnheter ikke synes så godt, samtidig som fargen får en ekstra dybde. Butinox Premium Matt er også ekstra vaskbar og oser av kvalitet! Et stilfullt valg. Malingen går til både vegg, panel, list og tak og har sperrende egenskaper mot vann-, sot og nikotinskader. Produktet begrenser også muligheten for gjennomslag av kvist.

Butinox Tavlemaling

BUTINOX Tavlemaling  er en vannbasert, allergivennlig spesialutviklet matt maling. Tavlemalingen gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på. Tavlen rengjøres med svamp og vann. Malingen kan lages i mange forskjellige farger. Hvorfor nøye seg med sort tavlemaling, når du kan få laget den i alle regnbuens farger?

EKSTERIØR BEIS

Butinox Oljebeis

BUTINOX Oljebeis er en transparent oljebeis med lang holdbarhet for utvendig kledning. Beisen har gode penetrerende egenskaper som hindrer fuktopptak og stabiliserer treverket mot oppsprekking. Beisen har et høyt tørrstoffinnhold og er forsterket med lysfilter og transparente pigmenter (fargede baser) for best mulig værbestandighet og beskyttelse mot skadelig sollys. Inneholder filmkonserverende middel mot svertesopp. Grunning er ikke nødvendig.

Butinox Oljedekkbeis

BUTINOX Oljedekkbeis er en høykvalitets tiksotrop oljedekkbeis med god vannfasthet og lang holdbarhet. Dekkbeisen har et høyt tørrstoffinnhold og har god vedheft til underlaget. Produktet inneholder filmkonserverende midler mot svertesopp, samt spesialoljer som motvirker oppsprekking.

Butinox Futura Dekkbeis

BUTINOX Futura Dekkbeis er en alkydmodifisert akryl dekkbeis for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive
midler mot overflatesopp og alger.

Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis

Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis er en høyteknologisk dekkbeis med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis danner en hydrofil overflate som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Den selvrensende overflaten gjør at vannet får bedre kontakt med underlaget, og vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Butinox Terrassebeis

BUTINOX Terrassebeis er en vanntynnet terrassebeis med spesialolje som beskytter og bevarer impregnert treverk (terrasser, møbler o.l.) til
utendørs bruk. Beisen fremhever og bevarer treverkets naturlige utseende med et transparent klart eller innfarget utseende. Beskytter mot sprekkdannelser, lysnedbryting og fukt. Inneholder filmkonserverende middel mot svertesopp. Effektiv mot grønske. Har gode penetrerende og vannavvisende egenskaper. Tåler fuktighet 1 times tid etter påføring.

EKSTERIØR MALING

Butinox Futura 16 maling

BUTINOX Futura 16 maling er bygget på en helt ny generasjon akrylteknologi og kan dermed gi hele 16 års garanti på farge og glans. Eksteriørmalingen er testet under ekstreme klimatiske forhold, både i solrike Florida og i Norge. Langtidstester viser at Butinox Futura 16 er imponerende 55 % bedre på farge og glans enn tradisjonell maling. Malingen danner en hydrofil overflate. Dette gir selvrensende malingsfilm og dermed langvarig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og alger. Smart Flow Technology gjør at malingen får en kremaktig konsistens som er lett å stryke ut. Malejobben blir enklere og raskere, med mindre drypp og søl.Butinox Futura 16 er Svanemerket – for et enklere miljøvalg.

Butinox Futura maling

BUTINOX Futura Maling er en alkydmodifisert akryl maling for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive
midler mot overflatesopp og alger.

Butinox Futura Selvrensende maling

Butinox Futura Selvrensende Maling er en høyteknologisk maling med selvrensende egenskaper som gir et varig nymalt og rent utseende, samt effektiv beskyttelse mot sopp og algeangrep. Butinox Futura Selvrensende Maling danner en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Den selvrensende malingsfilmen gjør at vannet legger seg på veggen i større og jevnere dråper, som vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Butinox Futura Dør & Vindu

BUTINOX Futura Dør og Vindu gir et elegant og halvblankt utseende med flott finish. Med denne spesialmalingen unngår du at dører og vinduer får klebrig limeffekt ved lukking. Malingen gir husets mest utsatte detaljer en ekstra robust overflate og værbestandighet. Butinox Futura Dør og Vindusmaling er en dekkende utendørs maling som er spesielt egnet til høvlet treverk som for eksempel vinduer, dører, staffasjer, hagemøbler, gjerder og andre detaljer utendørs. Velegnet for takrenner osv av metall/plast.

METALL, TRE & HARDPLAST

QUICK Bengalack – Rett på rust

QUICK Bengalack Rett på rust er en alkydbasert metallmaling tilsatt spesielle råstoffer for å motvirke og forhindre rustdannelse. Quick Bengalack Rett på rust er grunning og toppstrøk i ett produkt. Produktet danner en blank, slitesterk og hard overflate som er værbestandig og har god vann- og kjemikaliebestandighet.

QUICK Bengalack Metallgrunning

QUICK Bengalack Metallgrunning ( Tidl. Arcanol)  er perfekt som grunning under Quick Bengalack Universal. Påfør 2 strøk av hver og du vil ha en meget god beskyttelse mot vær og kulde. Den er utviklet til bruk på alle underlag av metall. Siden den fyller godt sikrer den god vedheft også på andre underlag som tre og hardplast. Grunningen gir et silkematt utseende og kan benyttes som toppstrøk. Påregn da 3 strøk.

QUICK Bengalack Universallakk

QUICK Bengalack Universallakk er en alkydlakk som gir en hard og slitesterk overflate,er værbestandig og har god vann- og kjemikaliebestandighet. Produktet benyttes innvendig og utvendig som dekkstrøk på metall, tre og hardplast.

SLIK GJØR DU DET

Det er enkelt å fornye og endre utseendet med farger. For å oppnå best resultat er forarbeidet nøkkelen. Deretter er det bare å spraye eller bruke en rulle og pensel for å få nøyaktig det uttrykket du ønsker.

Les mer

TAKMALING

TAKSITT Grunning for takstein

TAKSITT GRUNNING for takstein er en vanntynnbar, klar grunning spesialutviklet for takstein. Den beskytter mot begroing og gir godt grunnlag og vedheft for TakSitt Spesialmaling for Utvendige Tak. For datablad, se Scanox.no

TAKSITT Grunning for metalltak

TAKSITT GRUNNING for metalltak er en rusthindrende alkydgrunning for tak og fasader av metall, bølgeblikk og stål. Grunningen kan også brukes som toppstrøk, men da i 3 strøk. Grunningen beskytter mot rust og slitasje fra vær og forurensning, og gir ekstra beskyttelse som underlag for videre behandling med TakSitt Spesialmaling for Utvendige Tak. For datablad, se Scanox.no

TAKSITT Spesialmaling for utvendige tak

TAKSITT SPESIALMALING for utvendige tak er en vanntynnbar maling spesialutviklet for takstein og metalltak. Malingen gir et jevnt og flott utseende og gir taket lenger levetid. Malingen beskytter taket mot begroing av alger og mose, samt forvitring fra vær og årstider. For datablad, se Scanox.no

Dag 1:

Ubehandlet 30 år gammelt tak

Dag 2:

Ferdig behandlet tak