Jotun Båt

Med en lang historie i fritidsbåtindustrien, er Jotun dedikert til å tilby profesjonelle og gjør-det-selv-brukere høytytende produkter for å gi en strålende finish og gjøre båtpleie enkelt. Utforsk Jotuns brede produktsortiment fra testvinnende antifouling til primere, fyllstoffer, topplakker og båtpleie som vil gjøre enhver båtinnehaver stolt av sin båt.

Jotun tilbyr mye mer enn maling – en kombinasjon av entusiasme, kreativitet og engasjement som er uovertruffen i yachtindustrien.

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lese mer om Jotun Båt her.

 

 

Her er et utvalg av båtprodukter vi har fra Jotun:

 

 

 

BUNNSTOFF

 

 

Jotun Nonstop Supreme  gir beskyttelse i opptil 24 måneder når det brukes som en del av et komplett malingssystem. Begroingsbeskyttelsens varighet vil avhenge av vanntemperatur, lokale begroingsforhold og båtens brukstid. Utviklet for alle typer fritidsbåter som opererer ved forskjellige hastigheter. Kun hvit farge er anbefalt for aluminiumsskrog når det brukes som en del av et godkjent system. Produktet er ikke anbefalt for båter som kun seiler i ferskvann.

Jotun Nonstop II er et meget effektivt selvpolerende bunnstoff. Det gir en aktiv overflate som blir kontinuerlig fornyet slik at du får et rent skrog hele sesongen. Kommer i seks farger, men bare hvit og grå er egnet for aluminiumskrog. PRISER: 750ML – KR.249,-

Jotun Racing  er et avansert hardt bunnstoff, velegnet for hurtiggående båter, regattabåter og båter som ofte transporteres på henger. Kritter ikke. Kommer i seks farger, hvor hvit og grå er egnet for aluminiumsbåter.

 

 

 

Jotun Mare Nostrum  er et selvpolerende bunnstoff. Det er basert på en unik bindemiddelkombinasjon. Det gir veldig god begroings beskyttelse. Det sikrer en aktiv overflate som kontinuerlig fornyes og gir et rent skrog gjennom hele sesongen. Etter nedsenking i vann vil den virkelige fargen tre frem.

Jotun Aqualine er en ny generasjon beskyttelse for drev, propeller, flaps og andre lettmetalldetaljer under vannlinjen. Det er viktig at underlaget er avfettet og rengjort før påføring av Vinyl Primer og Aqualine Optima.

 

 

PRIMERE

 

 

Jotun Vinyl Primer er en én-komponent vinylmodifisert grunning og sealer. Brukes som et heftstrøk for gammelt bunnstoff i god stand. Kan brukes som et heftstrøk for uherdet epoxy primer før påføring av et én-komponent malingssystem. Kan brukes som en primer på treoverflater.

Jotun Epoxy Yacht HB er en to-komponent epoxy mastik primer. Det er et slitesterkt produkt som er pigmentert med et høyt innhold av aluminiumsflak og som gir utmerket beskyttelse mot vann. Kan påføres i høye filmtykkelser. Det gir meget god korrosjonsbeskyttelse. Brukes som primer for alle typer underlag inkludert stål, glassfiber og maritimt treverk. Kan brukes direkte på glassfiber ved osmose behandling. Egnet til lensepumpebeskyttelse.

Jotun Antipest er en to-komponent epoxy primer. Pigmentert med et høyt innhold av aluminiumsflak, noe som gir meget god vannfast beskyttelse. Kan brukes som primer i kombinasjon med et komplett system, over og under vann. Egnet for riktig forbehandlet karbon stål, aluminium, kompositt og malte overflater som epoxy- og polyuretansystemer. Utviklet for å forebygge plastpest på glassfiberskrog. Det gir en god korrosjonshemmende effekt. Utvendige og innvendige områder, blant annet skrog, over og under vannlinjen, overbygg og dekk.

Jotun Vinyl Primer Spray er pigmentert med en høy andel av aluminiumsflak som gir god motstandsdyktighet mot vann. Gir utmerket vedheft til bunnstoff.Skal brukes på aggregat, flaps, propeller og lett-metalldeler under vannlinjen. Spesialdesignet som forberedelse til Aqualine bunnstoff levert i en sprayboks.

 

 

BÅTMALING OG SPARKEL

 

 

Jotun EasyGloss er en høykvalitets alkyd topcoat. Den har en høyglanset overflate med svært gode flytegenskaper. Den har en utmerket glans og farvebestandighet. Den er enkel å påføre. Den er hurtigtørkende. Den har veldig god dekkevne. Benyttes som toppstrøk for aggressiv atmosfærisk eksponering

Jotun EasyPrimer  er en høykvalitets alkyd primer. Den er enkel å bruke, har meget god dekkevne og gir meget god utflyt. Den er hurtigtørkende. Gir svært gode slipe- og fyllingsegenskaper. Egnet for riktig forbehandlet aluminium, karbonstål, kompositt og treunderlag.
Anbefales som primer/underlag for en-komponent Yachting toppstrøk.

Jotun Epoxy Repair er en to-komponent epoxysparkel med høy egenvekt for sprekker og småskader. Den er velegnet til reparasjon av hull, porer og mindre skader, lett å slipe og etterlater en jevn overflate. Må overmales med en epoxygrunning.

Jotun Farm 80 er tyktflytende, elastisk tetningsmasse og er utformet som et fuge-fyllende produkt for små og mellomstore fuger. Den har meget god vedheft til tre-underlag.

 

 

BÅTOLJE OG LAKK

 

 

Jotun Clipper I er en konserverende olje for trebåter som er basert på en spesiell olje med meget god penetrerende virkning. Det gir et meget godt grunnlag for
behandling med Jotun Yachting lakk. Ideell for både utvendige og innvendige overflater

Jotun Clipper II er en førsteklasses, klar, alkyd baserte treolje/lakk. Den inneholder UV-filter. Benyttet sammen med Clipper I utgjør det et godt system ved overflatebehandling av trebåter.

Jotun Benar Marine er en førsteklasses, klar, alkyd baserte treolje/lakk. Designet for tropiske tresorter. Den inneholder UV-filter og har god vær- og vann motstand. Produktet beholder sin elastisitet over lengre tid, og gir en førsteklasses beskyttelse for alle tresorter. Brukes på alle tre overflater over vannlinjen, spesielt for utvendige områder. Påføres på Clipper I eller på overflater tidligere belagt med dette produktet. Kan brukes innenbords, men ikke i direkte kontakt med tekstiler.

Jotun Ravilakk er en blank lakk basert på kinesisk treolje og syntetiske rav. Den gir en litt gulaktig, gylden farve. Ravilakk har god vann og slitestyrke og gir god fleksibilitet. Brukes på alle treoverflater over vannlinjen.

 

 

BÅT POLISH

 

 

Jotun Marine Polish er en flytende polish spesielt utviklet for enkelt vedlikehold. Egnet for maskin- og håndpolering. Brukes til polering av gelcoat og overflater malt med to-komponent toppstrøk. Renser effektivt overflaten og gir raskt høy glans.

Jotun Shiny er en vokspolish basert på en kombinasjon av fint polermiddel og syntetisk voks. Vasker, polerer og beskytter flaten i en operasjon og brukes på gelcoat og flater som er behandlet med to-komponente toppstrøk

Jotun Chrome Polish er et poleringsmiddel basert på nanoteknologi. Utviklet for detaljer i krom og rustfritt stål.

 

 

RENSEMIDLER

 

 

Jotun Tekstile Powerclean er et kloridholdig vannbasert produkt for fjerning av jordslag og misfarginger. Produktet er spesielt laget for å rense kalesjer, markiser og lignende tekstiler av bomull og nylon. Tekstile Powerclean må ikke brukes på tekstiler som ikke er fargeekte!

Jotun Textile Cleaner  er et vannfortynnbart, konsentrert, alkalisk rensemiddel. Det er en blanding av overflateaktive midler, emulgeringsmidler og vann. Skal brukes på kalesjer, matter, markiser og lignende tekstiler av bomull og nylon.

Jotun Textile Watershield er en løsningsmiddelbasert impregnering, som gir en meget god vanntett og smussavvisende overflate. Den er hurtigtørkende og beskytter overflaten mot aldring og slitasje. Skal brukes på kalesjer, matter, markiser og lignende tekstiler av bomull og nylon.

Jotun Waterline Cleaner  er et saltsyrebasert rensemiddel som fjerner gulning av gelcoat samt skjell, rur og alger.

 

 

TEAK PRODUKTER

 

 

Jotun Teak Cleaner  er et vannbasert rengjøringsmiddel basert på en kombinasjon av sitrus og oxalsyre. Utviklet for å gjenopprette forvitret teak, mahogni og andre tropiske tresorter.

Jotun Teak Oil  er basert på vegetabilsk olje. De penetrerende egenskapene gir en svært god beskyttelse til teakflater.
Designet for å beskytte teakdekk fra oksidasjon og vanlige problemer forårsaket av miljøpåvirkninger

Jotun Teak Sealer  er et vannbasert sealer basert på kinesisk treolje. Den har meget god inntrengningsevne. Produktet gir en voksaktig overflate som beskytter mot vann og smuss/skitt, og hindrer overflaten i å tørke ut og sprekke. Teak Sealer er designet for å beskytte teakdekk fra oksidasjon og vanlige problemer forårsaket av miljøpåvirkninger. Kan brukes på andre treoverflater.

 

Stikkord på produkter vi har, men ikke presentert på siden:

Marine Rubbing, Hard Wax, Mahogany Restorer, Boatwash