Vår samarbeidspartner har over 30 års bransjeerfaring på gulvsliping, innfarging/behandling og vedlikehold av tregulv.

Rehabilitering av parkett, heltregulv og trapper er en rimelig og miljøvennlig løsning fremfor å bytte ut gulvet. Selv de mest slitte gulv kan slipes og bli til noe vakkert. Prosessen gir et stort visuelt løft og det blir enklere å holde rent.

SLIPING AV GULVET

Målet med slipingen er å fjerne den gamle overflaten og klargjøre treverket for ny behandling. Sluttmålet (slipefinish) er gitt av den behandlingen som er ønsket. Hvis planen er å endre inntrykket med en ny fin farge så krever f.eks. mørke farger en høyere finish enn lyse farger. Hvis man ikke er nøye nok så vil feil vise seg som skjolder og misfarginger i det ferdige gulvet.

Slipeprosessen

Slipeprosessen består av flere trinn og det er opp mot 6-7 ulike maskiner involvert for å få til ønsket resultat. Kort oppsummert så starter man med grove slipepappirer og tunge maskiner, før man jobber seg frem gjennom de ulike trinn med finere og finere papirer.

selv gamle malte gulvflater kan rehabiliteres, da tar vi trem litt grovere verktøy og «høvler» av overflaten før slipingen starter. Moderne slipemaskiner har gode støvavsug og det kan forventes en tilnærmet støvfri gjennomføring.

BEHANDLING AV GULVET

Behandling med hardvoksolje

Hardvoksoljer er basert på naturlige planteoljer og voks, dette gir en flott og slitesterk behandling. Produktene trekker inn i treet og beskytter fra innsiden samtidig som du får en diffusjonsåpen (pustende) og naturlig overflate.

Vår favoritt er produktserien fra Rubio Monocoat Dette er den ultimate trebeskyttelsen som gir en slitesterk, trenær og naturlig overflate. Produktene er basert på 100% naturlige ingredienser og det er masse flotte fargemuligheter.

Behandling med lakk

Lakk er mer slitesterkt enn olje og det krever svært lite vedlikehold. Lakken legger seg som en hinne over treverket og gir en slitesterk beskyttelse.

Dersom innfarging er ønsket så benytter vi en pigmentert olje som påføres det nyslipte gulvet før lakkering. Det finnes mange flotte farger å velge mellom. Vi kan i tillegg justere farger dersom det er helt spesielle ønsker her.

Lakk har flere ulike glansgrader, lyse gulv blir fine med en helt matt glans mens en mørkere farge ofte blir litt «dypere» med litt glans. Vi skiller mellom en og to-komponent lakk som tilbyr ulike egenskaper med tanke på herdetid og slitestyrke.

 

Kontakt angående produkt

Produkt forespørsel