Hempel

Hempel er en global leverandør av maritime, beskyttende og dekorative malinger og tilbyr høykvalitetsprodukter. Enten du trenger maling til nybygging, vedlikehold eller skip i drift, så vil produktene holde skipet ditt i topp stand, fra undervannsskrog, skuteside, lasterom til laste- og ballasttanker.


Hempels fokus er hele tiden å forbedre produktene sine, sikre deg det siste nye innenfor teknologi, teknisk service og påføringsmetoder.

Alle produktene gjennomgår tøffe tester – på laboratoriet, på Hempels testflåter rundt omkring i verden og på testfarttøyene deres – slik at dere som kunde alltid vet at malingen vil holde hva de lover, selv når det kommer ny teknologi og ny lovgivning.

 

Vi fører produkter som Mille NCT, Alusafe, Hard Racing Teccel, Teak Oil, Custom Marine Polish for å nevne noen. Det vi ikke har på lager kan skaffes.

 

Kom innom oss, så hjelper vi deg å finne de rette produktene for ditt behov.

 

Du kan lese mer om Hempel her.

 

 

Her er et utvalg av produkter vi har fra Hempel:

 

BUNNSTOFF

 

Hempel’s Mille NCT er et selvpolerende bunnstoff med enestående ytelse, og basert på en patentert bindemiddel teknologi som effektivt styrer balansen mellom graden av selvpolerende og ultra effektiv bunnstoff. Den kraftfulle bioaktive blandingen og selv-fornyende effekten sikrer en optimal og vedvarende beskyttelse mot begroing. Hempel’s Mille NCT er kompatibel med nesten alle andre typer bunnstoffer og er svært fargebestandig. Videre er det ikke nødvendig å bruke primer når du bytter fra et annet bunnstoff system til Hempel’s Mille NCT, noe som gjør påføringen mye enklere.

Hempel’s Hard Racing TecCel er et hardt bunnstoff som inneholder TecCel for en glatt overflate som reduserer friksjonen. Egnet for motorbåter, seilbåter, og hurtig gående båter. For bruk under vannlinjen på alle underlag unntatt aluminium.

Hempel’s Alusafe er et velkomponert bunnstoff uten kobber for beskyttelse mot begroing på aluminiumsskrog og utenbordsdetaljer som propeller, drev, logger og rorfester i lettmetall.

Hempel’s Prop NCT er et selvpolerende bunnstoff for propeller og drev med høy ytelse. Den selfornyende effekten gir meget god beskyttelse gjennom sesongen. Enkel å påføre med korte overmalingsintervaller og bygger svært tynne sjikt.

 

PRIMERE

 

 

Hempel’s Prop primer er velegnet til forskjellige typer overflater. Den danner et godt og beskyttende grunnlag for en flott finish. Prop Primer anbefales især til systemer, hvor bunnmalingen er Prop A/F, som yter den ultimative beskyttelse av propeller.

Hempel’s Light Primer er en slitesterk 2-komponent epoxyprimer for glassfiber, stål, kryssfiner og aluminium. Gir utmerket beskyttelse både over og under vannlinjen – rett og slett en vanntett grunning. Hindrer vannet i å trenge inn og minsker dermed faren for plastpest i glassfiber. Fåes i to farger.

Hempel’s Underwater Primer er en aluminiumpigmentert, hurtigtørkende grunning. En utmerket primer, som gir et bra sperresjikt med god vanntetthet og vedheftsegenskaper på tre, stål samt til kjølsvin. Kan brukes under vannlinjen. Kan også brukes oppå primerne Light Primer og High Protect som mellomstrøk.

 

RENGJØRING

 

 

Hempel’s Gelcoat Cleaning Powder er et rensemiddel beregnet til dyprensing av gelcoaten på glassfiberbåter. Cleaning Powder fjerner rust, skjolder, og gulning i vannlinjen på båter i ferskvann og brakkvann.

Hempel’s Rubbing Liquid er et flytende slipe/polermiddel til å fjerne oksidering og små riper fra de fleste overflater, inkl. aluminium. Gjenoppretter og fornyer glansen og fargen på gelcoat og malte overflater. Inneholder ikke silikon og ammoniakk.

Hempel’s Pre Clean er et konsentrert rengjøringsmiddel som hurtig og enkelt fjerner skitt, støv, olje, tjæreflekker o.l. Særdeles effektiv til rensing av pensler. Etter rengjøring med Pre-Cleaner må det skylles med ferskvann. Må ikke brukes på kalesjer og plastvinduer.

Hempel’s Boat Shampoo er et rengjøringsmiddel som ikke inneholder sterke løsemidler. Velegnet til daglig rengjøring. Kan ikke brukes til rengjøring før maling.

Hempel’s Clean & Shine  er et konsentrert rengjøringsmiddel som rengjør, vokser og etterlater en beskyttende film i en og samme påføring. Brukes til å fjerne smuss og skitt, solforvitrede overflatelag og andre vanlige urenheter på overflater med gelcoat, maling og lakk. Etterlater en beskyttende voksfilm.

 

 

POISH OG VOKS

 

Hempel’s Custom Marine Polish er et rubbemiddel for fjerning av oksidasjon og små riper på de fleste overflater, inkludert aluminium. Reparerer og fornyer glans og farge på overflater med gelcoat og maling.

Hempel’s Wax TecCel  er en flytende voks til finish av førsteklasses kvalitetmed TecCel-teknologi. Som gir en ekstrem blankpolert finish, og en meget slitesterk hinne. For langvarig glans og finish.

Hempel’s Wax  er en flytende voks for UV-beskyttelse og en holdbar og høy glans/finish. Brukes på overflater med gelcoat, maling eller lakk etter at du har polert med Custom Marine Polish, slik at du får en smussavvisende overflate som er lett å holde ren.

Hempel’s Textile Protect  er en gjennomsiktig, vannavvisende beskyttelse til utendørstekstiler. Gir utendørstekstiler en fleksibel vann- og smussavvisende overflate. Brukes til båtkalesjer, seil,
presenninger eller andre bomulls- eller nylontekstiler.

 

 

TEAK RENS OG OLJE

 

 

Hempel’s Teak Cleaner er et rengjøringspulver. Spesielt gunstig for store områder som dekk, og for treverk som er blitt mørkegrått. Fjerner smuss og merker og gir en ren overflate som deretter kan påføres Teak Colour Restorer eller Teak Oil. Fukte overflaten med ferskvann og påfør et jevnt lag med Teak Cleaner. La virke i 10 – 20 minutter og skrubb med en stiv børste mens produktet fremdeles er fuktig. Skyll grundig med ferskvann før produktet herder.

Hempel’s Teak Colour Restorer er en lys brunpigmentert olje som gir teaken en jevn, fin, og gyldenbrun farge. Hvis den brukes på overflater som utsettes for kraftig slitasje må Teak Colour Restorer dekkes med ett eller to lag med Teak Oil.

Hempel’s Teak Oil er en klar olje for vedlikehold av teak. Beskytter treet mot smuss og vann og fremhever teakens glød. Anvendes også oppå Teak Colour Restorer på områder med høy slitasje.