Hempel er en global leverandør av maritime, beskyttende og dekorative malinger og tilbyr høykvalitetsprodukter. Enten du trenger maling til nybygging, vedlikehold eller skip i drift, så vil produktene holde skipet ditt i topp stand, fra undervannsskrog, skuteside, lasterom til laste- og ballasttanker.


Hempels fokus er hele tiden å forbedre produktene sine, sikre deg det siste nye innenfor teknologi, teknisk service og påføringsmetoder.

Alle produktene gjennomgår tøffe tester – på laboratoriet, på Hempels testflåter rundt omkring i verden og på testfarttøyene deres – slik at dere som kunde alltid vet at malingen vil holde hva de lover, selv når det kommer ny teknologi og ny lovgivning.

 

Vi fører produkter som Mille NCT, Alusafe, Hard Racing Teccel, Teak Oil, Custom Marine Polish for å nevne noen. Det vi ikke har på lager kan skaffes.

 

Kom innom oss, så hjelper vi deg å finne de rette produktene for ditt behov.

 

Du kan lese mer om Hempel her.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss.

 

Her er et utvalg av produkter vi har fra Hempel:

 

BUNNSTOFF

 

Hempel’s Mille NCT er et selvpolerende bunnstoff med enestående ytelse, og basert på en patentert bindemiddel teknologi som effektivt styrer balansen mellom graden av selvpolerende og ultra effektiv bunnstoff. Den kraftfulle bioaktive blandingen og selv-fornyende effekten sikrer en optimal og vedvarende beskyttelse mot begroing. Hempel’s Mille NCT er kompatibel med nesten alle andre typer bunnstoffer og er svært fargebestandig. Videre er det ikke nødvendig å bruke primer når du bytter fra et annet bunnstoff system til Hempel’s Mille NCT, noe som gjør påføringen mye enklere.

Hempel’s Hard Racing TecCel er et hardt bunnstoff som inneholder TecCel for en glatt overflate som reduserer friksjonen. Egnet for motorbåter, seilbåter, og hurtig gående båter. For bruk under vannlinjen på alle underlag unntatt aluminium.

Hempel’s Alusafe er et velkomponert bunnstoff uten kobber for beskyttelse mot begroing på aluminiumsskrog og utenbordsdetaljer som propeller, drev, logger og rorfester i lettmetall.

Hempel’s Prop NCT er et selvpolerende bunnstoff for propeller og drev med høy ytelse. Den selfornyende effekten gir meget god beskyttelse gjennom sesongen. Enkel å påføre med korte overmalingsintervaller og bygger svært tynne sjikt.

 

PRIMERE

 

 

Hempel’s Prop primer er velegnet til forskjellige typer overflater. Den danner et godt og beskyttende grunnlag for en flott finish. Prop Primer anbefales især til systemer, hvor bunnmalingen er Prop A/F, som yter den ultimative beskyttelse av propeller.

Hempel’s Light Primer er en slitesterk 2-komponent epoxyprimer for glassfiber, stål, kryssfiner og aluminium. Gir utmerket beskyttelse både over og under vannlinjen – rett og slett en vanntett grunning. Hindrer vannet i å trenge inn og minsker dermed faren for plastpest i glassfiber. Fåes i to farger.

Hempel’s Underwater Primer er en aluminiumpigmentert, hurtigtørkende grunning. En utmerket primer, som gir et bra sperresjikt med god vanntetthet og vedheftsegenskaper på tre, stål samt til kjølsvin. Kan brukes under vannlinjen. Kan også brukes oppå primerne Light Primer og High Protect som mellomstrøk.

 

RENGJØRING

 

 

Hempel’s Gelcoat Cleaning Powder er et rensemiddel beregnet til dyprensing av gelcoaten på glassfiberbåter. Cleaning Powder fjerner rust, skjolder, og gulning i vannlinjen på båter i ferskvann og brakkvann.

Hempel’s Rubbing Liquid er et flytende slipe/polermiddel til å fjerne oksidering og små riper fra de fleste overflater, inkl. aluminium. Gjenoppretter og fornyer glansen og fargen på gelcoat og malte overflater. Inneholder ikke silikon og ammoniakk.

Hempel’s Pre Clean er et konsentrert rengjøringsmiddel som hurtig og enkelt fjerner skitt, støv, olje, tjæreflekker o.l. Særdeles effektiv til rensing av pensler. Etter rengjøring med Pre-Cleaner må det skylles med ferskvann. Må ikke brukes på kalesjer og plastvinduer.

Hempel’s Boat Shampoo er et rengjøringsmiddel som ikke inneholder sterke løsemidler. Velegnet til daglig rengjøring. Kan ikke brukes til rengjøring før maling.

Hempel’s Clean & Shine  er et konsentrert rengjøringsmiddel som rengjør, vokser og etterlater en beskyttende film i en og samme påføring. Brukes til å fjerne smuss og skitt, solforvitrede overflatelag og andre vanlige urenheter på overflater med gelcoat, maling og lakk. Etterlater en beskyttende voksfilm.

 

 

POLISH OG VOKS

 

Hempel’s Custom Marine Polish er et rubbemiddel for fjerning av oksidasjon og små riper på de fleste overflater, inkludert aluminium. Reparerer og fornyer glans og farge på overflater med gelcoat og maling.

Hempel’s Wax TecCel  er en flytende voks til finish av førsteklasses kvalitetmed TecCel-teknologi. Som gir en ekstrem blankpolert finish, og en meget slitesterk hinne. For langvarig glans og finish.

Hempel’s Wax  er en flytende voks for UV-beskyttelse og en holdbar og høy glans/finish. Brukes på overflater med gelcoat, maling eller lakk etter at du har polert med Custom Marine Polish, slik at du får en smussavvisende overflate som er lett å holde ren.

Hempel’s Textile Protect  er en gjennomsiktig, vannavvisende beskyttelse til utendørstekstiler. Gir utendørstekstiler en fleksibel vann- og smussavvisende overflate. Brukes til båtkalesjer, seil,
presenninger eller andre bomulls- eller nylontekstiler.

 

 

TEAKRENS OG TEAKOLJE

 

 

Hempel’s Teak Cleaner er et rengjøringspulver. Spesielt gunstig for store områder som dekk, og for treverk som er blitt mørkegrått. Fjerner smuss og merker og gir en ren overflate som deretter kan påføres Teak Colour Restorer eller Teak Oil. Fukte overflaten med ferskvann og påfør et jevnt lag med Teak Cleaner. La virke i 10 – 20 minutter og skrubb med en stiv børste mens produktet fremdeles er fuktig. Skyll grundig med ferskvann før produktet herder.

Hempel’s Teak Colour Restorer er en lys brunpigmentert olje som gir teaken en jevn, fin, og gyldenbrun farge. Hvis den brukes på overflater som utsettes for kraftig slitasje må Teak Colour Restorer dekkes med ett eller to lag med Teak Oil.

Hempel’s Teak Olje er en klar olje for vedlikehold av teak. Beskytter treet mot smuss og vann og fremhever teakens glød. Anvendes også oppå Teak Colour Restorer på områder med høy slitasje.

Brynsløkken - RESPECT

Brynsløkken ble etablert i september 2004. Med lang erfaring fra produksjon og kjemibransjen er det bygget opp en moderne produksjonsbedrift som i 2017 flyttet inn i helt nye produksjonslokaler i Vestby syd for Oslo.

Alle våre produkter for trebehandling er utviklet med kunnskap og erfaring fra oljeproduksjon i Norge gjennom flere generasjoner. Brynsløkken følger tiden og ønsker til enhver tid å levere produkter som er tilpasset dagens marked. Derfor presenterte vi i 2017 vår nye serie med NanoPolish for båtbransjen. Våre poleringsmidler bygger på flere års erfaring og produksjon av NanoPolish . Respect er resultatet av mange års tradisjoner kombinert med moderne teknologi.Alle våre produkter er produsert av de beste råvarer som er tilgjengelige.

Dette har gitt oss en produktserie vi er stolte av.

Respect Clean Teak

Respect Clean Teak er et skånsomt rengjøringssett

som renser teak og andre harde tresorter.Produktet leveres i salgsforpakning med to separate flasker. Respect Clean Teak renser og lysner alle harde tresorter.Respect Clean Teak Steg 1 fjerner olje og skitt. Steg 2 bleker og nøytraliserer treet slik at det ser ut som nytt.

Datablad 1Datablad 2

Deep Coat No1

Meget penetrerende impregneringsolje for all slags treverk til lands og til vanns.
Oljen kan brukes på nye og gamle båter utvendig, innvendig og under vannlinjen.
Gir en matt overfate når den ikke danner flm. Etterbehandles med Respect Top Coat No2 over vannlinje.

Datablad

Top Coat No2

Top coat gir en elastisk film med høy glans som beveger seg med treverket uten å sprekke opp.
Brukes på alle typer treverk over vannlinjen.
Gir en høyglans overflate som ikke sprekker, flasser eller blir hvit. Kan også brukes på hagemøbler, interiør, garasjeporter etc.

Datablad

Teak

Meget penetrerende olje med UV-filter.
For teak, hardwood og ellers alle fete tresorter.
Produktet skal ikke danne film og gir en silkematt overflate. Teak oljen herder inne i treverket og gir derfor lang levertid.

Datablad

MEGUIAR`S

Det som begynte for over hundre år siden som enkel møbelpolish-produksjon i garasjen til grunnlegger Frank Meguiar Jr, er nå blitt ledet av fire generasjoner Meguiar. Frank Meguiar Jr. hadde nok ikke i sine villeste drømmer kunnet forestille seg utviklingen gjennom 100 år.

Meguiar’s Inc. er i dag en verdens-leder innen bilpleie og er stolte over å tilby neste generasjon produkter, verktøy og tilbehør til seriøse bilentusiaster. Vi tilstreber å sette en helt ny standard for kvalitet og ytelse i bransjen.

Fra første flaske med møbelpolish har Frank Meguiar Jr. bygget sin forretningsvirksomhet på kvalitets-produkter og en forståelse av kundenes behov. I dag har Meguiar’s varige og sterke forhold til seriøse bilentusiaster over hele verden, skapt en tillit og respekt som overgår produktene og omfatter hele livsstilen rundt bilhobby.

Marine One Step Compound

Dette avanserte produktet vil rense og gjenskape glansen i gelcoaten i én operasjon. Fjerner moderat til kraftig oksidasjon, riper, misfarging på glassfiber og malte flater. Gjenskaper farge og etterlater en kraftig glans på det behandlede området. Gir et flott resultat både for hånd og ved bruk av maskin. Bør etterbehandles med en beskyttende voks.

Lagervare – 946ml

Boat Polish

Meguiars Boat Polish skaper en fantastisk skinnende glans. Glassfiber og malte overflater får tilbake en optimal glans etter polering. Tilfører verdifulle oljestoffer som gir næring til glassfiber, malte overflater etc. Bør brukes etter Oxidation Remover. Bør også etterbehandles med Pure Wax for holdbarhet. Gir et flott resultat både for hånd og ved bruk av maskin

Lagervare – 473ml

Boat Pure Wax

Skaper en holdbar høyglans beskyttelse for glassfiber og alle malte overflater. Produktet inneholder en blanding av ren brasiliansk carnaubavoks, polymerer og harpiks for å opprettholde en ekstraordinær glans. Beskytter mot ultrafiolett stråling

Lagervare – 473ml

One Step Cleaner Wax

Et produkt uten slipemidler, som renser, polerer og beskytter båten. Fjerner oksidering, mindre riper og skrammer. Skaper en langvarig beskyttelse mot saltvann, korrosjon og solens ultrafiolette stråler. Brukes for hånd eller med maskin.

Lagervare – 473ml

Oxidation Remover

Fjerner sterk oksidering, riper, saltvannsflekker på alle typer fiberglass og malte overflater. Gjenoppfrisker farger ved effektivt å fjerne forurensning som bryter ned overflaten. Et sikkert alternativ til rubbing. Kan brukes for hånd eller med maskin. Bør etterbehandles med polish og voks for glans og beskyttelse.

Lagervare – 473ml

Star brite® er marineindustriens ledende produsent av voks, poleringsmidler, rengjøringsmidler, teakfinish, motoroljer, drivstofftilsetningsstoffer og mer. Fordi Star brite® drives av ivrige båtfolk som tester hvert produkt på sine egne båter, brukes kun den nyeste teknologien og ingredienser av høyeste kvalitet. Som et resultat er alle Star brite®-produkter de beste de kan være, i stedet for "bare gode nok." Selskapets toppmoderne produksjons- og distribusjonsanlegg leverer produkter til praktisk talt alle land på kloden.

Hvert Star brite®-produkt, fra båtvoks, rengjøringsmidler, teakfinish til drivstofftilsetninger og mer er alle formulert for å gi maksimal ytelse og verdi. De er laget med de beste ingrediensene og nyeste teknologi som nanopolymerer, spesielle chelateringsmidler og enzymer. Der det er mulig, er hvert produkt formulert for å ha minimal miljøpåvirkning; mange er biologisk nedbrytbare, og inneholder svært effektive midler som ikke vil skade vannet vårt. Hvert Star brite®-produkt gjennomgår strenge tester for å sikre at det er verdig Star brite®-logoen. Du kan være trygg på at hvert Star brite®-produkt er absolutt det beste.

Starbrite Boat Bottom Cleaner

Starbrite Boat Bottom Cleaner er en båtvask til bruk fra vannlinjen og ned. Den fjerner enkelt skitt, rustflekker og annet møkk som har satt seg fast på skroget. Produktet er vannbasert, og biologisk nedbrytbart.

– Kan brukes på glassfiber, tre, metall og malte overflater
– Kommer i 1- og 3,8-liters flasker. 1-litersflasken har spraymunnstykke

Bruksanvisning:
Ta båten opp av vannet, og la den tørke skikkelig. Påfør Boat Bottom Cleaner på det tørre skroget med en plastsprøyte, rulle (ikke nylon) eller børste. Hold området du ønsker å vaske fuktig med Boat Bottom Cleaner og la det skumme i 10 minutter. Etter 10 minutter vil de fleste aktuelle overflater være rene, og klare for spyling med vann. Ekstra tilsmussede områder kan kreve flere påføringer og eventuelt skraping. Ved bruk av sprøyte, må sprøyten pumpes igjennom med ferskvann før lagring.

Instant Black Streak Remover

Instant Black Streak Remover fra Star Brite som lett fjerner sorte streker som kommer av skittent vann som renner nedover gelcoaten. Den har en høyere konsentrasjon av «kompleksbindere» som gjør at den lett løsner smuss, uten å ta bort voks. Kompleksbindere binder seg til mineral- og metallforurensinger, dette er byggestenene til skitten og ikke voksen, noe som gjør at voksen forblir urørt etter behandling. Passer til båter, bobiler og campingvogner.