Sika/Casco

Casco er et varemerke i selskapet Sika Norge AS. Casco leverer et bredt sortiment innenfor lim, sparkel, fugemasser, byggskum og produkter for montering av fliser. Casco selger produkter først og fremst til håndverkere og Gjør-Det-Selv-markedet.

 

 

Vi fører et bredt utvalg av produkter fra Casco.

 

Du kan lese mer om Casco her.

Du kan lese mer om Sika her.

 

 

Her er et utvalg av produkter vi har på lager fra Casco:

 

 

RENGJØRING OG POLISH

 

 

Casco Grovrent er et konsentrert, høyeffektivt sterkt alkalisk vaskemiddel for ekstra skitne flater og materialer. Fjerner fett, olje, voks, gummi merker osv. Kan brukes til å matte ned maling før ny maling påføres. Til rengjøring av brukte malepensler. Innholdet av parfyme gjør at Grovrent gir en frisk lukt etter rengjøring. For manuell vask og til høytrykksrengjøring. Særlig godt egnet som avfettingsmiddel.

Casco Allrent er et konsentrert, høyeffektivt daglig vaskemiddel for alle flater og materialer som tåler vann. Nøytralt og skånsomt på polishbehandlede gulv. Inneholder tensider som senker overflatespenningen i vaskevannet og øker evnen til å fukte overflatene. Innholdet av parfyme gjør at Allrent gir en frisk lukt etter rengjøring.

Casco Newshine er et vannbasert pleiemiddel uten voks til lakkerte tregulv. Kan også brukes på vinylgulv. Frisker opp slitte gulv, og beskytter lakken spesielt i miljøer med stor slitasje. Casco Newshine skal ikke brukes på gulv som er vokset, oljet eller laminat gulv.

Casco Expertpolish  gir en ekstra slitesterk og blank overflate som kan brukes på de fleste typer gulvbelegg, Bortsett fra tre- og parkettgulv hvor
det skal brukes Casco Newshine 4626. Laminatgulv og myke gummigulv kan heller ikke behandles med Expertpolish. Expertpolish er beregnet på gulv med stor slitasje. Har gode porefyllende egenskaper som gjør den velegnet til porøse belegg som linoleum. Til innendørs bruk.

Casco Polishfjerner er et løsemiddelfritt og effektivt middel for å fjerne polish og voks. Til rengjøring av gulv før polishbehandling.
Tilsatt parfyme, tensider og kompleksdannere.

Casco Bad -& Dusjrens  er et effektivt, konsentrert, svakt surt rengjøringsmiddel basert på naturlige fruktsyre til daglig renhold i våtrom.
Fjerner hud fett, kalk såperester etc. Godt egnet til sanitærporselen, keramiske fliser, sementbaserte fugemasse og rustfritt stål. (NB. Ikke til kalkholdig materiale som for eksempel marmor.)

 

 

FUGEMASSER

 

 

Casco Akryl fugemasse er en halv elastisk universal fugemasse som egner seg til tetting inne og ute. Utmerket til tetting rundt dør- og vinduskarmer, byggelementer, rør osv. Gir god vedheft mot de fleste bygningsmaterialer.

Casco Marin & Teknikk brukes til fuging, tetting og liming av krevende oppgaver. Marin & Teknikk Lim og Fug er svært anvendelig, og kan brukes til mange oppgaver. Den har egenskaper som gjør den til et meget bra allround fuge, tette- og limprodukt. Produktet er spesiellt beregnet for innen -og utendørs bruk i biler, båter, campingvogner og hus.

Casco Seal Remover er et mildt, syrebasert produkt som effektivt fjerner rester av herdet silikon når gamle fuger skal byttes ut eller fjernes. Er også effektiv for å fjerne søl ved fugearbeider. Fungerer også på SMP baserte produkter som Marin & Teknikk, SuperFix osv, men ikke like effektivt som på silikon.

Casco Fugeskum benyttes til tetting og isolering f eks mellom karm og vegg og gjennomføringer. God vedheft til de fleste materialer, også mot fuktige flater.

 

TRELIM OG KONTAKTLIM

 

   

 

Casco Cascol Trelim Inne er et dispersjonslim til treliminger innendørs, ved for eksempel fugeliming og monteringsarbeider av møbler og andre
trearbeider. Ikke til bærende konstruksjoner.

Casco Cascol Trelim Ute er et hurtig- virkende, fuktbestandig trelim. Brukes til liming av tre hvor høy fuktbestandighet er viktig. F.eks. innredning i baderom, hagemøbler, dører og vinduer utendørs. Limfugen bør beskyttes ved bruk ute med f.eks. lakk eller maling. Ikke til bærende konstruksjoner.

Cascol Polyuretan Trelim er et sterkt og fuktbestandig 1-komponent fuktherdende polyuretan trelim. Limer tre mot tre mot andre materialer som f.eks. metall og hard plast. Gir en tilnærmet fargeløs limfuge. Limet skummer og krever et høyt presstrykk. Ikke til bærende konstruksjoner

Casco Kontaktlim S9 Super kan brukes til de fleste materialer, som tre, metall, PVC, trefiberplater, kartong, glass, lær, gummi.

 

 

LIM OG EPOXYLIM

 

 

 

Casco Strong Epoxy Professional er en 2-komp. epoxybasert lim med lang åpentid. Limet er til bruk for liming av metall, plast, porselen, betong, glass, steinmaterialer, etc. Fyllende lim som tåler tung belastning og motstandsdyktig mot vann, husholdningskjemikalier og ulike løsemidler. Imidlertid skal det ikke brukes ved konstant berøring av vann. Limskjøten tåler opp til ca.+ 70°C. Limskjøten er svak gul og kan overmales.

Casco Kontaktlim limer tre, papp, lær, plast, glass, fajanse, keramikk, porselen, gummi, grovere tekstiler, skumplast (ikke styropor), metall mm. God vannbestandighet. På malte eller lakkerte flater anbefales det å gjøre en test, pga.at enkelte materialer kan gå i oppløsning eller svelle pga. løsemidlene i kontaktlimet, mens andre ikke vil reagere.

Casco Superfix er et sterkt, elastisk og tettende monteringslim. Kan brukes inne, ute og under vann. Perfekt til montering av ulike typer bygningsplater, listverk, fliser, etc. Svært god kjemikalie- og vannbestandighet. Laveste påføringstemperatur er +5°C. Temparaturbestandighet: -30-+100°C.

Casco Rubberfix er en transparent reparasjonsmasse for reparasjon, vanntetting og en rekke andre formål. Ideell for liming, fylling, sparkling og forsegling av gummi, lær, tekstil, neopren og ulike syntetiske stoffer (som Hypalon®), tre, metall og keramikk.

Casco Cascol Woodfiller  er beregnet for reparasjon av sprekker, kvisthull og ujevnheter i tre innendørs. Overflaten kan beises og males.

Casco Express Glas er et lim som herder raskt og gir en klar limflate, og er egnet til påføringer som trenger en holdbar og herded polymer og en rask liming. Et spesiallim for liming av glass mot glass og glass mot metall. Typisk bruk er liming av glass, ornamenter, smykker, vinglass, hanker og utstillingsmontre.

 

 

SPARKEL

 

 

Casco MultiFill er en hvit ferdigblandet reparasjonssparkel til reparasjon av nesten alle typer materialer (tre, betong, metall, bygningsplater, mm.). Inne og ute. Fyller hull opp til 1 cm i en omgang. Metall skal alltid forbehandles med primer. Kan ikke brukes på PVC, aluminium eller på flater som permanent er utsatt for fukt.

Casco OneFill Premium er et ferdigblandet akrylbasert filler for hullreparasjoner opp til 5 cm. Krymper ikke, er lett å slipe og kan bli brukt på de fleste overflater slik som treverk, mur, betong, metall og finerplater. Inne og ute (overmalt). Enkel å påføre, muligheter for å skru og spikre i herdet masse.

Casco Husfix  er et sementbasert produkt med light filler for jevning, avretting og reparasjon. Den har en kremet konsistens og er lett å påføre på de fleste underlag. Egnet til reparasjon av sprekker. Innen- og utendørs.

Casco Husfix Rapid er en hurtigherdende veggsparkelmasse til de fleste underlag. Egnet til reparasjon av sprekker, og kan brukes til nedliming av gips og andre bygningsplater. Til innen- og utendørs bruk.

 

GULV -OG TAPETLIM

CascoFlex Gulvlim er et dispersjonsbasert gulvlim til innendørs bruk. Kan benyttes i tørre og våte rom. Benyttes til liming av vinyl, vinylfliser, tepper, nålefilt og linoleum. Kan også benyttes på gulvvarme.

Casco Premium Wall er vegglim for de fleste typer tapeter slik som tekstil, slett glassfiber, tunge nonwoven tapeter, renovasjonstapet, tunge vinyl tapeter og fiber tapet. God limstyrke, lang monteringstid og enkel å påføre. For tørre rom. Påføres med maskin, rulle og pensel.

Casco NewStart Wall er beregnet til bruk sammen med non-woven underlagstapet/renovasjonsduk som gir slette underlag for eksempel over gammel glassfiberstrie. Enkel å påføre med rull. Minimalt med søl. Renovasjonsduk brukes i stedet for å helsparkle underlaget på ujevne underlag. Se retningslinjer fra tapetprodusent for din tapet.

Casco Remover er en konsentrert tapet fjerner for fjerning av papir, vinyl og nonwoven tapet på de fleste flater. 1 liter Remover gir 6 liter ferdig produkt. Vannbasert og enkel å påføre med rulle, pensel eller svamp. Ingen sprut.

 

 

 

SIKAFLEX

 

 

 

Sika MultiPrimer Marine er en løsemiddelbasert, transparent til gulaktig primer, som reagerer med luftens fuktighet og danner en tynn hinne. Denne hinnen fungerer som en forbindelse mellom underlaget og limet. Sika MultiPrimer Marine er spesielt utviklet for behandling av limflater før påføring av Sika 1-komponente polyuretaner.

Sikaflex 290 DC PRO er en 1-komponent polyuretanbasert fugemasse, spesielt utviklet for natefuger i tradisjonelle skipsdekk av tre. Den har utmerket værbestandighet og er derfor godt egnet for svært utsatte åpne fuger i maritime miljøer. Fugemassen herder til en fleksibel elastomer som tillater en rask og enkel slipeprosess. Sikaflex 290 DC PRO oppfyller kravene fastsatt av International Maritime Organisation (IMO).

Sikaflex 591 er en fugmasse basert på Sikas Silan terminert polymer (STP) teknologi. Med sin utmerkede bestandighet overfor harde maritime værforhold kan den brukes til et bredt spekter av applikasjoner. Sikaflex 591 overgår vanlige miljø- og sikkerhets- standarder og setter et nytt referansegrunnlag sett fra et økologisk synspunkt. Sikaflex 591 tilfredsstiller kravene til lav flammespredning (FTP Code Part 5) som er satt av International Maritime Organization (IMO).

Sikaflex 295 UV er et 1-komponent polyuretanlim med pastalignende konsistens som herder ved eksponering for luftfuktighet. Det er egnet for innvendig og utvendig fuging og for liming av organisk glass i den maritime virksomhet. Sikaflex 295 UV tilfredstiller kravene som er satt av International Maritime Organization (IMO).