Her er fargetrendene fra Jotun

Hva blir årets farger i 2022? – Vi har spurt Jotuns Skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe Mørkve om hennesbeste tips for hvilke tendenser hun ser i året som står foran oss.

Bildet over: Både LADY 12078 Comfort Grey og LADY 10428 Masala er farger vi vil se i 2022

 

 » Vi trenger farger rundt oss! De kan påvirke oss positivt og skape nye stemninger i rommet! «

 

Et mangfold av farger i 2022

– Vi kan starte med å oppsummere fargetrendene med ett ord, – mangfold, sier Nina K. Mørkve. – Jeg føler det meste av farger blir å se i tiden fremover. Og ingenting er bedre enn det. Vi trenger farger rundt oss! De kan påvirke oss positivt og skape nye stemninger i rommet, forteller hun videre.

– Vi vil fortsette å se spennende fargekombinasjoner, på tvers av de kulørte tonene, så vel som i kombinasjon med nøytraler. Selv om vi trekker fram noen retninger i denne saken, vil det være mange farger som er synlige å fargebildet, sier Nina.

For fargesjefen mener først og fremst at fargetrendene er til inspirasjon. – Nye ideer, drømmer, samt et ønske om variasjon og skifte av stemninger. Det finnes ingen regler som sier at du må følge trenden, men innimellom kan det være deilig og bare drømme om fornyelse. Litt ny energi og kreativt påfyll! Men det viktigste av alt er jo at du velger de fargene som gjør DEG glad, uttrykker fargeeksperten.

 

 «2022 blir et innholdsrikt fargeår, hvor alle har muligheten til å finne farger som beriker både hjemmet og livet! «

   

 

Gult som oser av positivitet og solskinn! Og i møte med lavendel synes vi den blir ekstra kul! Her ser du LADY 1775 Fresh Pasta på vegg og tak – med takmalingen LADY Perfection. Lavendeltonene LADY 20186 Lavender Touch (sirkel), og lilla vegg i bakgrunnen og på høyre bilde: LADY Pure Color 3377 Slate Lavender. Hvit vegg: LADY Pure Color 7236 Chi.

Gul positivitet

Gult blir med oss videre, men nå er det de nye fargesterke tonene som vil sette sitt preg. – Dette er typiske reaksjoner på at vi mennesker søker optimisme i en utfordrende tid med pandemi, sier Nina.

Et perfekt eksempel på en tidsriktig gultone er LADY 1775 Fresh Pasta. Den har rukket å bli svært populær etter den ble utgitt i fargekartet LADY Together. Den er frisk, sommerlig, lekker – og ganske enkelt utrolig fresh. Folk rapporterer at de blir glade av den, og det er herlig!

Rustikt og naturlig! Deilige okertoner som LADY Pure Color 1909 Kalkoker (til venstre), i møte med den svakt gylne, hvite Jotun Sens 0486 Silke – og en malt sengegavl i Sens 1233 Mohair.

Våre gule favoritter

Gult kan være så mangt, – varme, syrlige, klassiske, tradisjonsrike farger – og spennende nyanser. – Fra tidligere kjenner vi LADY 10246 Velvet, en deilig gultone med et hint av noe syrlig over seg, men i perfekt harmoni. Dette er en farge som evner å være leken, så vel som elegant.

Okertoner er et godt eksempel på farger som har den herlige kombinasjonen av noe tradisjonelt – og moderne og nytt. Vi elsker den gamle okertonen, LADY 1908 Kalkoker, malt i et rustikt interiør. I møte med både lune beige, varme gylne, frodige grønne eller de jordnære røde fargene, er dette en sikker vinner blant våre mange okertoner.

Gult og blågrønt i friske kombinasjoner. Venstre bilde: Den lysegule LADY 10245 Ginseng i perfekte matt finish på døren, med LADY Supreme Finish Matt, og supermatte vegger med LADY Pure Color. Høyre bilde: Den blågrønne LADY Pure Color 6378 Iconic, og panel i LADY Supreme Finish Matt 12123 Contemporary White, øverste del av vegg: LADY Pure Color 10428 Masala,

Positive farger i 2022! – I rom vi ikke oppholder oss over lang tid, tåler vi sterkere kulørte farger! – Hva med å tilføre entreen en ny gultone, som kan møte deg med en positiv energi  – hver gang du går inn døren hjemme? Her to eksempler på entreer med fargen LADY 10246 Velvet. – LADY Wonderwall er både matt og ekstremt slitesterk – og en suveren veggmaling til gangen

 

Rosa – en ny nøytral

– Har vi ikke sett rosa i flere år nå, spør Nina ledende. – Jo, det stemmer! Rosa er i ferd med å etablere seg som en såkalt «nøytral» – i denne sammenhengen, som en god basisfarge i hjemmet. Enkelte tenker nok at rosa er i overkant mye som basisfarge, men her ser vi altså at flere er i ferd med å endre mening.

Rosa, i dempede varianter, kan være en fantastisk basisfarge med lang levetid, hevder hun.- Nettopp fordi de støvede nyansene så fint lar seg kombinere med andre kulørte farger og materialer. Det kan være som en elegant kompanjong til de greige muldvarptonene, eller til mer kulørte farger som gul, grønn eller rød. Rosa kan opptre som leken, men den kan så absolutt også kle de klassiske, så vel som de moderne, stilrene hjemmene

 

Våre to nye, støvede rosatoner har blitt svært populære på kort tid; dette er en hybrid mellom det beige og det rosa. Vegg: LADY Pure Color 20184 Thoughtful, hylle i halvblank glansgrad med LADY Supreme Finish. Vegg i front: LADY Pure Color 20185 Friendly Pink og lister i samme farge, malt med LADY Supreme Finish i matt glansgrad. 

 

Fra støvede rosatoner til friskere nyanser

Friendly Pink og Thougthful er to perfekte eksempler på støvede rosatoner. De beskrives som en blanding av beige og rosa, og disse kan fungere som en ny, lun nøytral i hjemmet.

– Videre vil jeg også trekke frem vår mest solgte rosatone, nemlig LADY 2024 Senses, og den litt mindre kjente, men akk så vakre, LADY 20055 Dusty Rose.

Disse er også støvede og dempede i uttrykket, noe mange liker når de skal velge en behagelig veggfarge, som skal vare lenge. For deg som liker sprekere rosatoner kan farger som LADY 2782 Deco Pink eller LADY 2992 Delightful Pink være gode alternativer, – da tilfører du massevis av liv og energi.

 

Litt rosa inspirasjon! Støvede LADY 2024 Senses møter behagelig, rødbrune 20142 Daydream… Gi meg gjerne et soverom i disse fargene!

Rosa og grønt er nydelig! Her med den lekre, gammelrosa 20055 Dusty Rose og den bestselgende, duse grønntonen 7628 Treasure

 

 

Innslag av spreke rødtoner!

– Vi tror det vil komme spreke, røde innslag i tiden fremover. – Sprekere toner enn de mer jordnære vi har sett en stund nå. Så hold utkikk etter de nye energiboosterne, forteller fargesjefen. – De vil ta over jobben med påfyll av adrenalin og energi!

Rosa og livlig rød, – kvikt, energigivende og helt i tiden! Rosa LADY 2992 Delightful Pink –  og rødoransje LADY 2994 Heat. Wow!

 

Rolige nøytraler

– Gode nøytraler vil alltid finnes i fargebildet, sier Nina videre. – Det ser vi også er tilfelle om vi går langt tilbake i historien. Noen vil påstå det er kjedelig, mens andre elsker nettopp fraværet av fargerik stimuli. Heldigvis kan nøytraler både benyttes i gode ton-i-ton paletter, så vel som gode lagspillere med mer kulørte farger.

Men Jotun-arkivet er rikt, så vi trekker gjerne frem noen bestselgere, som vi vet mange elsker. Våre mest solgte greige toner, 10341 Kalk og 10242 Kalkgrå, har en perfekt balanse mellom beige og grå. Videre har vi gamle klassiskere, som LADY 0553 Ascott og LADY 0552 Tudor, begge med en lang historie i Jotuns arkiver. Mange elsker også LADY 12077 Sheer Grey og LADY 12078 Comfort Grey.

Mykt og tandert. Skapet er malt med LADY Supreme Finish 1376 Frostrøyk og vegg til venstre: LADY 12180 Present og bilde til høyre: den lune, gråbrune LADY 12181 Soft Comfort, malt supermatt med LADY Pure Color

 

» Vi tror at vi vil se flere lune, greige farger i 2022. «

 

Hvite nyanser til greige

Felles for disse rødlige, greige tonene, er at man bør være litt varsom med å mikse dem med gylne hvittoner. Da tenderer det gylne i disse fargene til at de ser litt skitne ut. – En lys, lun hvittone som 1376 Frostrøyk eller 1622 Refleksjon, kan være gode, hvite alternativer her. – Les mer om valg av hvite nyanser her.

– Vi tror at det vil være mer av de lune, greige fargene i året som kommer, altså gråbeige toner med en del rødlighet i bunnen. Mange vil nok oppleve at disse tonene er en myk overgang fra de støvede rosa. – Og dette er det mange som liker, forteller hun. – For de to nye greige fargene, LADY 12180 Present og LADY 12182 Gentle Whisper, har på kort tid blitt de mest solgte fargene fra det nyeste fargekartet LADY Together.

 

Mange elsker greige toner som går ton-i-ton. Her ser dere 10341 Kalk (vegg på kjøkken), 10342 Kalkgrå i møte med den mørkere 10249 Sober. Farger som er tatt frem nettopp for å utfylle hverandre! Legg merke til hvordan vi har benyttet samme farger, 10249 Sober, i to ulike glansgarder, – veggen er LADY Pure Color Supermatt, mens stolen er LADY Supreme Finish Superblank

 

 

Kombinasjoner med kulørte nyanser

– Greige toner kan fint kombineres med andre kulørte farger, gjerne jordnære rødetoner eller dypere bruntoner, dersom man ønsker å tilføre litt kontraster. Med det sagt, tror vi også at greige toner vil dukke opp i kombinasjoner med sterkere fargeimpulser i året som kommer, avslutter fargeeksperten.

 

LADY 12078 Comfort Grey – i rustikt samspill med LADY Minerals Revive 20046 Savanna Sunset. – Les mer om veggfornyeren LADY Minerals Revive her.

 

En base av nøytraler trenger ikke bety fravær av kulørte farger.  Her ser vi kalkmalingen LADY Minerals 10342 Kalkgrå, i møte med den frodige grønne LADY 8469 Green Leaf.

 

 

 

 

 

malerstua, slependen, sandvika, fargehandel, årets farge 2022, jotun, faghandel, interiør, oppussing, tapet, tapeter, nyheter, tapetnyheter, stoff, gardiner, høst, fornyelse, interiørkonsulent, fargekonsulent, tapetsere