Gjøco Oljedekkbeis:

Gjøco Oljedekkbeis er en tiksotrop alkydoljebasert dekkbeis tilsatt filmbeskyttende sopphindrende middel. Har gode påføringsegenskaper og gir en avdempet trestruktur. Gjøco Oljedekkbeis anvendes på nytt og grunnet, tidligere beiset, eller dekkbeiset treverk. Kan også benyttes på trykkimpregnert materiale.

Gjøco Oljemaling:

Gjøco Oljemaling er en tiksotrop alkydoljebasert utendørsmaling tilsatt filmbeskyttende sopphindrende middel. Er meget værbestandig, har fyldig konsistens og er lett å påføre. Gjøco Oljemaling anvendes på nytt, beiset, dekkbeiset eller malt treverk. Som dekkstrøk på grunnet jern og på tidligere malt, utherdet mur og betong. Kan også benyttes på trykkimpregnert materiale.

Gjøco Herregård Supermax:

Herregård Supermax er en akrylforsterket vanntynnbar oljemaling til utendørs bruk. Den er slitesterk og glansstabil, og gir god beskyttelse mot været i et tøft nordisk klima. Herregård Supermax har gode tørkegenskaper som gir muligheter for 2 strøk på en dag. Inneholder filmkonserverende middel som motvirker vekst av svertesopp og alger. Herregård Supermax kan brukes på utvendig nytt, gammelt, beiset, malt eller trykkimpregnert treverk. Kan også benyttes som toppstrøk på primet metall og plast som brukes på bygninger.

 Gjøco Herregård Linoljemaling:


Herregård Linoljemaling er en halvblank, alkydforsterket linoljemaling. For utvendig bruk på nytt, beiset eller malt treverk.

Bruksmåte NB: Det anbefales tilsats av Gjøco Sinkoksidpasta, spesielt i hvit og i lyse farger, for en mer holdbar film. Tilsats av sinkoksidpastaen vil gjøre farge lysere. Rør godt om før bruk. Anbefalt brukt i perioden mai–august. Linoljemaling tørker mye senere enn tradisjonell oljemaling. Det er spesielt viktig å påføre linoljemaling i tynne strøk, for å sikre god gjennomtørk og hindre rynkedannelse/solblærer. Mal ikke på direkte solbelyst underlag. Linoljemaling har en gul egenfarge, og kan derfor gi avvik på enkelte farger, spesielt hvis malingen har vært lagret en tid. Naturlig værslitasje gjør at fargen falmer/kritter over tid. Søl og brukte filler legges i vann og samles i brannsikker avfallsbeholder.

 

Gjøco Imprex Tretjære:

Gjøco Imprex Tretjære er en lys og vannavvisende blandingstjære. Gjøco Imprex tretjære brukes som impregnering, spesielt til gammelt treverk. Kan også brukes på trykkimpregnert trevirke og til impregnering av rep og tauverk.

Tjære er et naturprodukt og fargen kan derfor variere noe. Spann med ulike produksjonsnummer må derfor blandes. Veggene bør behandles hvert år de første åra. Sør- og vestvegger er mer værutsatt og vil trenge oftere behandling enn de øvrige. Tretjæren blekner i sol. Vegger utsatt for kraftig regn kan bli hvitaktige. Dette børstes bort og veggen behandles på nytt.

 

Gjøco Taklakk:

Gjøco Taklakk er en blank takmaling tilsatt penetrerende oljer og rusthindrende midler. Gjøco Taklakk brukes på gamle og rustne bølgeblikktak samt takstein.