EKSTERIØRMALING

SCANOX

Butinox Oljebeis:
Butinox Oljebeis er en transparent oljebeis med lang holdbarhet for utvendig kledning. Forbehandling med grunning er ikke nødvendig. Butinox Oljebeis har råtebeskyttende egenskaper, og inneholder spesialoljer som trenger godt inn i treverket for å motvirke oppsprekking. Inneholder film-konserverende middel mot svertesopp og alger. Gir ingen fiberreisning. Butinox Oljebeis benyttes på ubehandlet og tidligere beisede og/eller grunnede flater, høvlet, uhøvlet og trykkimpregnert treverk.

Butinox Oljedekkbeis:
Butinox Oljedekkbeis er en høykvalitets tiksotrop oljedekkbeis med god vannfasthet og lang holdbarhet. Dekkbeisen har et høyt tørrstoffinnhold og har god vedheft til underlaget. Butinox Oljedekkbeis inneholder filmkonserverende midler mot svertesopp, samt spesialoljer som motvirker oppsprekking. Gir ingen fiberreisning på utvendig treverk. Butinox Oljedekkbeis benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et dekkende utseende, men med en avdempet trestruktur. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset el. dekkbeiset treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk.

 

 

 

 

 

 

Butinox Futura Dekkbeis:
Butinox Futura Dekkbeis er en alkydmodifisert akryl dekkbeis for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive midler mot overflatesopp og alger. Nytt treverk skal alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning eller Butinox Oljegrunning. Butinox Futura Dekkbeis benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et dekkende utseende, men med en avdempet trestruktur. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset el. dekkbeiset treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Kan også benyttes på metall.

Butinox Futura Maling:
Butinox Futura Maling er en alkydmodifisert akryl maling for utvendig bruk. Den er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. Teknologien sikrer en fleksibel film som er meget farge- og glansbestandig og gir god dekkevne. Inneholder effektive midler mot overflatesopp og alger. Nytt treverk skal alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning eller Butinox Oljegrunning. Butinox Futura Maling benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et malt utseende. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Kan også benyttes på metall.

Tyrilin:
Tyrilin Tjærebeis er en transparent høykvalitets utendørs trebeskyttelse som gir en særegen lød og et eksklusivt utseende på treverket. Er basert på naturproduktet tretjære som er blandet med værbestandige alkydoljer. Beisen er forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter for best mulig værbestandighet.
Tyrilin Tjærebeis har et høyt tørrstoffinnhold og trenger godt inn i treverket. Gir en vannavvisende overflate og motvirker oppsprekking. Inneholder aktive midler mot råte- og overflatesopp. Tyrilin Tjærebeis benyttes på nytt ubehandlet, impregnert eller tidligere tjærebeiset utendørs treverk. Benyttes på tømmerbygninger, hytter, stabbur, gjerder, naust og hus med villmarkspanel. Skal påføres rett på treverket uten oljegrunning som første strøk.

Tyri Tretjære:
Tyri Tretjære er et naturprodukt og består av 100 % ren tretjære. Bruken av tretjære har lange tradisjoner i Norge og i norsk byggeskikk. Tretjæren gir treverket et vakkert eksklusivt utseende og med en karakteristisk lukt. Tyri Tretjære er en mørk og tyktflytende naturlig tjære. Tyri Tretjære benyttes til utvendig behandling av nytt ubehandlet, impregnert eller tidligere tjærebehandlet treverk. Benyttes på tømmerbygninger, hytter, hus, stabbur, naust, gjerder, brygger, trebåter o.l.